Naručivanje za bolničko liječenje

Sve informacije o provedbi fizikalne medicine i rehabilitacije dostupne su na web stranicama  Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. 

Cilj fizikalne rehabilitacije je poboljšanje zdravstvenog stanja kod određenih bolesti i dijagnoza prema HZZO-ovom “Popisu bolesti, bolesnih stanja i posljedica ozljeda” kao što su bolesti:

  • živčanog sustava
  • mišićno-koštanog sustava i vezivnog tkiva
  • cirkulacijskog sustava
  • ozljede i prijelomi

Za više informacija o oblicima fizikalne terapije koje nudimo možete pronaći na linku  Zdravstveni sadržaji.

Ovisno o zdravstvenom stanju i potrebi, osiguranik može najviše jedanput u istoj kalendarskoj godini ostvariti pravo na medicinsku rehabilitaciju zbog iste bolesti.

Uputnicu Liječničkog povjerenstva potrebno je poslati našoj službi za naručivanje na jedan od sljedećih načina:

  1. e-mail: pomocnikzasestrinstvo@biokovka.hr
  2. faksom: 021/ 611 753
  3. poštom (kopiju): Put Cvitačke br.9, 21300 Makarska

Nakon upisa u sustav naručivanja prema uputnoj medicinskoj dijagnozi će se prema Listi čekanja isplanirati okvirni termin dolaska. Obavijest o točnom terminu dolaska dobiti ćete kada dođete na red po Listi čekanja, pisanim putem (e – mail ili poziv poslan putem Hrvatske Pošte ovisno kako ste poslali dokumetaciju).

Po dobivanju poziva za nastup na liječenje molimo da s pozivom i uputnicom liječničkog povjerenstva HZZO-a (ne starijim od 90 dana od datuma vještačenja) nastupite na liječenje dana navedenog na pozivu.

UPUTE:

A) Izabrani liječnik elektronskim putem izdaje original uputnicu za liječenje u specijalnim bolnicama, (B1, šifra djelatnosti - 3920000).

Uputnica med.dg. na uputnici mora biti ista kao na nalazu od liječničkog povjerenstva HZZO-a!

B) Važna informacija:

Dok ste na liječenju u našoj ustanovi ne možete obavljati pretrage, preglede ili liječenja u drugim zdravstvenim ustanovama.

C) Donijeti iskaznicu dopunskog zdravstvenog osiguranja i svu medicinsku dokumentaciju.

D) Ponijeti stvari za osobnu higijenu, kupaći kostim i ogrtač, obuću za bazen i kapu za plivanje.

E) Nastojati doći do 12:00 sati u ustanovu.

Za sve ostale informacije na raspolaganju su vam službene stranice Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, te tel: 021/602-282 (Centralna jedinica za naručivanje pacijenata) radnim danom od 8:00 do 9:00.